13 februari 2010

Bloggen terug in het papieren tijdperk


Als straks – ja het wordt crisis we gaan honderd jaar terug in de tijd – het internet er helemaal uit ligt en we de computer naar de schroothoop hebben gebracht omdat er toch geen stroom meer is, moeten we toch nog wat te bloggen hebben. Op papier, dan dan weer wel. Om toch nog  weemoedig terug te hunkeren naar die goeie ouwe tijd met leuke kleurtjes en gekke letters en geen hond die je schrijfsels leest heb ik gelukkig de ouderwetse briefhoofden van Letterhead gevonden.

Briefhoofden (zie foto) waren in de goede oude tijd samenstellingen van namen en adressen met bijpassend logo en verder propagandamateriaal, dat als een felgekleurde statische pagina, voorgedrukt op wit dan wel gekleurd papier tot ons kwam. Ja, het is niet eenvoudig uit te leggen maar het lijkt op datgene wat nu uit de printer komt en een brief wordt genoemd.

Onder het briefhoofd is ruimte om je blog te schrijven. Potlood kan maar een kroontjespen met echte inkt voldoet beter. Gewoon aan je bezoekers ter hand stellen en vragen of ze het briefblog willen doorgeven aan andere lezers. De laatste moet ‘m dan wel weer aan je teruggeven. Reaguren kan gewoon op de achterkant.

Bron: Letterhead

2 opmerkingen:

  1. vergeet ook niet de postduif van onder het stof te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed idee. Ik voorzie romantische tijden waarin halfvoorgevroren postduiven tegen het raam tikken met een belastingaanslag, niet vermoedend dat we toevallig zin in postduivensoep hebben...

    BeantwoordenVerwijderen