18 december 2009

Het Fluitje van de Baas


(Agnes probeert hier haar woorden terug te duwen)
Terugkeren in de moederschoot van uw ideologie is altijd de beste manier om in de toekomst verzekerd te zijn van een riant inkomen. De leukste baantjes liggen dan voor het opscheppen met bijbehorende pak poen. Het beste is het om eerst even te zorgen voor een Streisand Effect, van dit wil ik niet en dat wil ik niet, zodat alle bankzappers weer weten wie je bent.

Dan laat je dagenlang je snuit zien bij de infuusactualtietsmedia, je lult wat uit je nek en je kostje is gekocht. Die spindoctors hebben het er maar druk mee. En dus was het geheel in de lijn der verwachtingen te plaatsen dat mevrouw Agnes Jongerius, na volop het Streisand Effect te hebben benut, vanmorgen aankwam met de boodschap dat alles weer koek en ei was.

Ferme taal gesproken in snerpende toeters, demonstraties met echte spandoeken, fluitjes en frutsels, allemaal bekostigd van die paar centen die miljoenen gelovigen elke maand braaf storten op de rijkelijk gevulde bankrekeningen van het Vakbondsvaticaan. Allemaal voor de kat z'n kanarie, de uitbundige deelnemers aan de betogingen en de verworpen donateurtjes staan voor paal.

Nee, we hebben hier te maken met iets dat ons in het begin van ons protest geheel ontgaan was. We zijn tot de ontdekking gekomen dat we midden in een democratie zitten. Dus dan weet je het wel, dan heeft De Heerser van dienst gelijk. Nee, het was geen zonde van de propagandakosten, de arbeidskosten voor verloren uren of de reiskosten want het heeft een nieuw gevoel van saamhorigheid en solidariteit opgebracht.

Teruggefloten door de Czaren van de club die de meeste baantjes voor hun vrienden en leden produceert. Meer baantjes dan er zijn maar dat is geen probleem want dan bedenken ze er wel weer een. Dat was het dus, teruggefloten naar je eigen helft. En nu maar even afwachten wanneer Agnes ook naar Europa gaat.

2 opmerkingen:

  1. Trouwens, wat heb je toch een enorme productie. Of ben jij stiekum een team? Tis net of je de hele dag niet anders doet dan blogjes bouwen. Vind jij www.frontaalnaakt.nl trouwens leuk? Misschien heeft hun gekrakeel in het kader van vrijheid van meningsuiting amusementswaarde voor je.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak over alles korte notities en werk dat later op een rustig moment uit. Dan krijg je vanzelf wat voorraad. Vaak blijft een stukje maandenlang liggen tot het een keertje actueel wordt. Ik zal weer eens een kijkje op frontaalnaakt nemen, bedankt voor de tip:)

    BeantwoordenVerwijderen