23 oktober 2009

Sinterklaas wil boter van ieders hoofdGoeiesmorgens, Klaas hoezitnou?

Doe jij eens niet zo popi Breinbrouwsels, dat past zo'n suffe zak als jij al helemaal niet. Ook goedemorgen. Moet je wat? Want ik sta toevallig op het punt om een punt te gaan zetten.

Een punt te gaan zetten? Is dat niet een beetje erg veel hooi op de vork voor oudere mensen, zoals jij? En heb je dan je blauwe pilletje voor die grote gebeurtenis al ingenomen?

Naar de plee, jongeman. Wij van de Hogere Regionen zetten onze punten op de plee. Niet zoals jullie dat bedoelen met dat kleffe zweterige gedoe van hooguit 30 seconden met een lauwe lummel. En dat dan ook nog eens door jullie 'uitwonen' of 'uit elkaar' trekken wordt genoemd. En dat zonder peppilltje niet echt meer wil lukken. Weet jij wel wat er allemaal op die verlanglijstjes staat van die arme vrouwen van jullie? Of wat mijn collegae van Daarboven allemaal voor smeekbeden moeten aanhoren?

Collegae Daarboven? Da's meervoud, er is toch maar Ééntje volgens de Heilige Geruchten?

Nee hoor, er zijn er genoeg. Om de haverklap bedenken jullie weer wat en dan zie je naast de Enige Echte weer een nieuwe opduiken. We hebben ze in de afgelopen 4 miljard jaar zien komen en gaan. Het lijkt daar af en toe wel op 'De Toppers'. Ja, daar lijkt 't nog het meeste op, meestal ook met een jurk aan of een glitterpak. Bij die Toppers worden ze ook vervangen als er eentje populairder meent te zijn dan de anderen of ongesteld moet worden. De Enige Echte had het er van de week over om met pensioen te gaan en van de Eeuwige Rust te gaan genieten. Hij zat er helemaal doorheen en moest verdomme Zichzelf oppeppen.

De Enige Echte kan ze toch gewoon de Hogere Regionen uitdonderen en Zelf eens wat meer aan reclame gaan doen! Ik weet nog wel een goed reclameburo dat vroeger iets deed met baby's die uit de couveuse werden gegooid. Dat zelfde buro dat door iemand van bij ons wordt gebruikt voor dat gedoe met zijn huis en met die stichtingen en zo. Maar dat is toch een buurman van jou, daar in Mozambique, die moet je toch kennen?

Ik hoor wel dat je er geen hol vanaf weet. Uit de Hogere Regionen wordt niemand gedonderd. Iets met democratische keuzes en een vertaalfout in de Eeuwigdurende Voorwaarden. De Enige Echte was toendertijd des duivels. Tot zo'n 30 eeuwen geleden ging dat allemaal nog redelijk goed. Maar toen heeft het zelfbenoemde uitverkoren volk na lang procederen hun eigen Topper naar binnen gesluisd. Niet zolang daarna werd het een complete rage omdat iedere afscheidingsbeweging zijn eigen Topper wou hebben. Er was geen houden meer aan, ze concurreerden elkaar jammer genoeg nog net de Tent niet uit. Er werden gratis maagden verstrekt of zitplaatsen aan de rechterkant bij een optreden van hun Topper en zelfs iets met sterke schouders en zwakke blazen. Hoe bedenken ze het toch steeds? En die door jouw genoemde buurman zie ik nooit maar hij zorgt wel voor wat leven in deze saaie buurt. Nu zie je af en toe nog eens een nieuwsgierige helicopter. Maar je bekijkt het verder maar want het te drukken voorwerp laat inmiddels zijn kopje al zien. Had je nog wat of bel je alleen maar om mij van mijn drukgedoe af te houden?

Ja, kom je nog terug? Alle kinderen in Nederland lopen te janken dat ze mogelijk door jouw voornemen om er echt helemaal mee te kappen, nu op 5 december kadoloos zullen zijn. En omdat jouw collega van de DSB er nu ook al mee is gekapt zou de economie de doodsteek krijgen.

Nou, zeg maar tegen de kinderen dat, als hun ouders plechtig beloven om nooit meer op een sinterklazenpartij te stemmen en te kappen met telkens een nieuwe Topper op te sturen en ze al die boter van hun hoofd afdoen, ik dit jaar weer van de partij zal zijn. Dat zou ook het humeur van de Enige Echte wat verbeteren. De ballen!

Okee Klaas, druk ze, doei!

2 opmerkingen:

 1. Ach Klaas, schei er toch mee uit. Je wordt nu al met die Claus verward. Shit, ze hebben zelfs die politiek correcte Coca-Colatopper als "gesneden beeld" in je artikel gezet. Kon je zelf geen mokkel bereid vinden om met je te poseren? Ach ja, de leeftijd. Wat dat betreft voel ik me toch meer verwant met die eendagsvlieg van een Claus. Hazen lusten er wel pap van zoals je weet.

  We moeten op onze tellen passen, anders zouden we wel eens weggestemd kunnen worden in de nabije toekomst. Zelf moet ik mijn eieren al verstoppen en ondergronds opereren, maar over het algemeen heb ik tot nu toe in de luwte kunnen blijven. Ik denk dat jij nog wel een aanvalletje of twee te verduren krijgt. Ik wens je hierbij veel sterkte en volharding en alvast een prettige verjaardag.

  Ik druk mijn snor. Doe de pieten de groeten en laat je niet gek maken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Paashaas

  Beste Paas,
  Klaas heeft met interesse je opzienbarende analyse gelezen en vraagt zich af of er misschien raakvlakken zijn om op termijn een coalitie te gaan vormen. Claus was ook al razend enthousiast. Tenslotte zitten jullie in dezelfde business. Vooral omdat de doelgroep door de kredietcrisis keuzes moet gaan maken kan de spoeling wat dunner worden en zou de markt dus een negatieve groei tegemoet kunnen zien.

  Het plaatje met de Cokedame werd gesponsord door de Vereniging van Sinterklaas Verenigingen en die zit weer vast aan de subsidie van de toeleveranciers van de sinterklazenhande, dus vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen