18 mei 2009

Was ik maar piraat


Als je de hele dag geen fluit te doen hebt en maar een beetje op een steiger zit te dagdromen, over verre landen waar het voedsel en het geld op straat ligt. Waar je gewoon alles kunt pakken wat je maar wil zonder dat je hand wordt afgehakt. Waar vrouwen allemaal hoeren zijn en je dus gratis neuken kunt. Waar duizenden hulpverleners staan te dringen om je te helpen. Waar je de hele familie gratis kunt laten overkomen als je er eenmaal bent. Waar je de hele dag lekker niks kunt doen en er toch voor je gezorgd wordt zodat je daar de hele dag op een steiger kunt gaan zitten en weer verder kunt dromen.

En als je dan van de westerse hulptroepen, die als vliegen om je heen zwermen om je hun hulp op te dringen, hoort dat piraten nu gratis naar Nederland worden gebracht. En niet via dure mensensmokkelaars, waar je jarenlang je reiskosten naar Europa aan moet afbetalen van het gratis geld dat je daar krijgt. Of waar je al je geld dat je al bij elkaar had geroofd aan kwijt bent. Maar met comfortabele vliegtuigen en in schone kleren. Gratis en voor niks. Dat je in Nederland na een kleine gevangenisstraf in een vakantieparadijs, een vergunning krijgt om eeuwig in het paradijs te blijven. Dat je daar een cursus voor computerprogrammeur kunt volgen, wat dat ook is. Ja, dan kun je niet anders. Dan moet je deze unieke kans aanpakken. Je moet deze vette kip wel plukken anders ben je echt een lul. Ja, dan wordt je wel piraat.

Bron: De Telegraaf

4 opmerkingen:

 1. Mooi stukje, mooi geschreven. Ik heb hem op mijn hyves gezet, als dat mag.
  Met als bronvermelding Bert's naam, natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Karin. We zijn er dolblij mee.
  Groetjes,
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi bert...

  Ik sluit me bij Karin aan...
  Werkelijk een meesterwerkje...
  Een eigen schrijfstijl...
  Leuk introplaatje...

  Wat betreft de inhoud van het artikel:
  Hoewel een beetje grof uitgedrukt ( wat overigens wel bij het grove piratentaaltje past ) een exacte verwoording van de absurditeit van het Nederlandse Politieke Beleid...

  Interesse in een Linkruil?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Roelf,
  Je link staat nu op deze site en op http://www.zondevandetijd.wordpress.com/
  Groetjes,
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen